I takt med stadig økende globale trusler og kriminalitet, stilles det stadig høyere krav til trening på varierte scenarier og mulige farer, som er grunnleggende for at soldater og politi skal være forberedt i møte med reelle utfordringer. Denne treningen er ikke bare avgjørende for å forberede dem på det uforutsigbare, men må være så realistisk som mulig for å simulere faktiske trusselnivåer de kan møte.

Innovativ beskyttelse gjennom forskning og teknologi

Basert på avanserte materialer og år med forskning og utvikling, har det australske selskapet Chiron Global Tech laget et høyteknologisk kroppspansersystem for trening og økt operativ evne for forsvar, politi, kriminalomsorg og sikkerhetstjeneste. Den nylige lanserte Chiron-X1™ treningsdrakt, er produsert i avanserte kompositter med patentert design som gir høy realistisk CQC-trening, øker overlevelsesevnen, og redusere skader under øvelser.

Chirons ingeniør- og designteam har brukt mange år på å utvikle flere prototyper av X1 treningsdrakt, og testet dem med hundrevis av sluttbrukere innenfor forsvar- og politi, inkludert spesialstyrkeoperatører, marine, grense- og tolltjenester, infanterioperatører og taktiske operasjonsenheter, før de lanserte flaggskipproduktet X1.

Tilpasset forsvar for trening og operasjoner

Chiron X kroppspanserplattform utgjør også grunnlaget for to operasjonsdrakter for opptøyer/offentlig orden og operasjonelle brekk-scenarioer. Produktene er for tiden under utvikling med planer om lansering tidlig i 2025.

CHIRON-X1 TM Treningsrustning øker graden av realistisk trening

Chirons flaggskipprodukt, Chiron-X1TM, tar graden av realistisk CQC-trening til et helt nytt nivå av virkelighetsnær trening. Chiron-X1TM kombinerer overlegen mobilitet med høye beskyttelsesnivåer, som tillater brukeren høy realistisk trening i nærkamp og trusselsituasjoner.

Chiron-X1TM er et beskyttende, heldekkende treningsrustningssystem designet for å tåle høye nivåer av slagkraft og energi mot vitale mål. Dette inkluderer beskyttelse for hodet, nakke og bryst fra stumpe våpen under CQC- trening og NLMT (kinetisk til ikke-kinetisk) uten at man trenger å bytte utstyr.

Chiron- X1TM unike design gjør drakten lett og tillater omfattende bevegelser, fleksibilitet og raskere reaksjonstid, slik at brukeren kan trene mer realistisk over lengre tid. Den unike, patenterte løsningen gir optimal beskyttelse for hode, nakke, hals og ryggrad og hindrer kompresjon, hyperekstensjon og whiplash under CQC-trening med høy kraft.

Drakten inkluderer et vaskbart hygiene-/komfortlag (Chiron Layer ZeroTM) som bæres under et hardt lag med et kraftig ytre skall. Chiron Layer ZeroTM er laget av ulike tekniske stoffer med høy ytelse og finnes i flere alternativer.

CHIRON-X1 RTM – Beskyttelse for Politi og Kriminalomsorg

Chiron-X1RTM er et høyt beskyttende helkroppsrustningssystem designet spesielt for politi/offentlig orden og kriminalomsorgen. Chiron-X1R™ Riot Armor er ideell for sivil uro/opprørsbeskyttelse, og høy risiko scenarier, inkludert voldelige situasjoner, transport av fanger og sikkerhetstruende situasjoner.

Drakten veier lite, er ekstremt manøvrerbar, og gir omfattende dekning mot en rekke trusler, inkludert tunge, stumpe våpen, bladvåpen, pigger og prosjektiler. Chiron-X1RTM er designet for å utstå høye nivåer av kraft og hastighet på angrep mot vitale mål som hode, nakke og bryst, og tilbyr forbedrede nivåer av dekning og beskyttelse i forhold til tradisjonelt utstyr for opprørsbeskyttelse.

Chiron-X1RTM gir kraftig beskyttelse av hode og ansikt, nakke, skuldre, overarmer, albuer, underarmer, bryst, rygg, mage, lyske, lår, knær og legg. Chiron-X1RTM er laget av avanserte kompositter og absorberende materialer som motstår høy slagkraft, og har en rekke oppgraderingsalternativer, som integrert beskyttelse mot gassfiltrering. Sekundær stikkbeskyttelse er lagt på ledd som dekker toppen av armer og ben, samt bakside av ben og armhuler. Et brannsikkert underlag er tilgjengelig som ekstrautstyr.

CHIRON-X3 TM – Ballistisk beskyttelse for frontlinje (under utvikling)

Chiron-X3TM er et svært beskyttende, integrert system rettet mot forsvar og politi. Den lette og smidige Chiron-X3TM er designet for å forbedre overlevelsesevnen og mobiliteten til operativt personell i høyrisikoscenarier for bygningsinngang og klaring, og tilbyr omfattende vern mot en rekke trusler, inkludert tunge stumpe våpen, bladvåpen, prosjektiler og håndvåpen. Chiron-X3 er designet for å ta imot høye nivåer av kraft og hastighet fra angrep på vitale mål som hodet, nakken og brystet, og er ideell for voldelige nærkamper.   

Chiron-X3s modulære design gir mulighet for full eller delvis dekning, etter brukerens behov, og tilpasning av individuelle komponenter som beskytter mot spesifikke trusselnivåer eller brukerkrav. Systemet har muligheter for å integrere tredjepartsteknologi på innsiden av drakten. 

Systemet gir hard beskyttelse til hode og ansikt, nakke, skuldre, overarmer, albuer, underarmer, bryst, rygg, mage, lyske, lår, knær og legg. Sekundær stikkbestandig beskyttelse er lagt til leddene på toppen av armer og ben, bakside av ben og armhuler. Den unike patenterte løsningen inkluderer en rekke oppgraderingsalternativer, inkludert integrerte gassfiltreringssystemer, en CBRN-versjon, nøytrale nedstigning-/oppdriftsversjoner for maritim bruk, og økt ballistisk nivåbeskyttelse for vitale mål.

For fremtidens utfordringer

Chiron X-serien nøye utformet for å imøtekomme behovene til sluttbruker på tvers av alle nivåer. Systemene er designet for å maksimere både beskyttelse og mobilitet, og gir grunnlag for realistisk og effektiv trening samt operativ evne under de mest utfordrende situasjoner. Ved å kombinere høykvalitetsutstyr med grundig og realistisk trening, styrker Chiron sluttbrukers evne til å møte fremtidens sikkerhetsutfordringer.