Sammen med Safe at Sea, har Equipnor AB i Sverige utviklet to nye vannscootere til bruk på de tøffeste oppdrag og under de mest krevende forhold. Guard Runner QRW™ og Seareanger QRW™ er begge stabile, raske plattformer som man enkelt kan manøvrere i alle typer farvann.

«Plattformene er testet under de mest ekstreme forhold, noe som gjør de slitesterke, sikrer best mulig ytelse og stabilitet», sier Lukas Brehm, Head of Sales ved Safe at Sea.

Utviklet for de mest krevende forhold

Safe at Sea tilbyr design og drivverksalternativer basert på Yamaha og Kawasaki 4-taktsmotorer som er kjent for å være den mest pålitelige motorkonstruksjonen i jetski-segmentet. Alle drivverksalternativene til de to plattformene, er bygget og justert for optimalisert pålitelighet og kjøreegenskaper beregnet til langvarig profesjonell bruk.

Vannscooterne er designet, bygget, testet og godkjente for å tåle hard bruk, slitasje og skarpe underlag. Begge farkostene er falltestet fra 2.5 meters høyde og utviklet for å enkelt navigere seg frem på vanskelige steder som smale kanaler, elver, på grunt vann, og for «Brown water operations».

Guardrunner QRW - launch from a pier

I motsetning til andre vannscootere har begge plattformene fordelen med at man rense motoren fra toppen. I miljø med mye tang, gress og siv fra bunnen, er det tidsbesparende og praktisk å kunne rense motoren uten å måtte å måtte gå i vannet eller ta båten opp på land.

Cleaning hatch

Tåler hard påkjenning

På både Guard Runner QRW™ og Seareanger QRW er skroget og kroppen beskyttet av en stålkonstruksjon med Polyrea-belegg og gummipolstring som virker støyreduserende og beskytter mot ulendt underlag. Det forsterkede skroget tåler kontakt med hardt underlag uten å ta skade.

Unik stabilitet i forhold til andre vannscootere

Plattformene er mye mer stabile enn vanlige vannscootere, og har gjennom tester vist seg å være svært vanskelige å velte. God stabilitet gjør det enkelt å bytte operatører ved rattet, og «nose dive» syndromet inntreffer ikke.  

Om man faller over bord, vil motoren reduseres til tomgangs hastighet og båten går inn i en sirkelbevegelse. Det er da enkelt å komme seg om bord igjen. 

Uansett type oppdrag og farvann, er Guard Runner QRW™ og Seareanger QRW™ bygget for å øke operativ evne under de mest krevende forhold, og alltid fungere optimalt når det virkelig gjelder: 

Guardrunner QRW

Guard Runner QRW™ – rask og smidig i alle farvann

Guardrunner QRW™ er en rask, robust og pålitelig vannscooter som kan bygges på enten Yamaha- eller Kawasaki-chassi. Den har et forsterket skrog belagt med et ekstremt slitesterkt polyrea-belegg. Skroget har en kjølbeskytter som tåler omfattende belastning og harde strandlandinger.

Guardrunner QRW er utstyrt med luftfylte pontonger som omgir de nedre front- og sideområdene på fartøyet. Dette gir plattformen god stabilitet og håndteringsytelse i alle miljøer som gjør at den kan jobbe nær store skip (bording) og i tung sjø.

  • Designet for å frakte 2 operatører med lett utstyr.
  • Rekkevidde: 100-120 NM
  • Unik stabilitet, -enkelt å bytte på å kjøre.
Searanger QRW

Searanger QRW™ – en arbeidshest på vannet

Searanger QRW™ er optimal for operasjoner i varierte farvann, inkludert grunt vann, smale kanaler, trange passasjer, eller åpent vann med sterk sjø.

SeaRanger QRW er bygget på en Jetski-plattform med en hull/rør integrasjonskonsoll. Vannscooteren er svært kapabel og utviklet for rask og smidig transport av små enheter og utstyr. SeaRanger QRW har raske og snikende bevegelser som gjør at den kan komme seg frem på utilgjengelige steder som en vanlig vannscooter.

Vannscooteren har en våpenplattform hvor operatører kan feste og sikre våpen. I tillegg har man opplegg for å feste våpen ved siden av piloten, som gjør at våpenet er låst fast i et enkelt system mens man kjører.

  • Designet for å frakte 4 operatører og pilot, og er ideell for små enheter og utstyr.
    Rekkevidde: 100-120 NM
  • Lastekapasitet: 150 kg.
  • Har god kapasitet for både rask og diskret bevegelse.

Bygget etter kundens spesifikasjoner

Alle båter som bygges hos Safe at Sea utvikles og tilpasses den enkelte kundes behov og oppdrag. Både med tanke på skrog-/akterutvidelser og chassis-modifikasjoner sammen med elektriske installasjoner og drivverkstilpasninger, samt motortype, farger og kamuflasje.

Avhengig av kundens behov kan båtene leveres alene eller som komplette systemer med plattformer for utskyting fra fartøy og brygger, lagring samt et stort utvalg av tilbehør og sikkerhetsutstyr for pilot og operatører. Safe at Sea og Equipnor er nært knyttet til noen av de mest kompetente leverandørene av førsteklasses taktisk utstyr i Europa og kan levere komplett pilot- og operatørutstyr for maritime operasjoner over og under overflaten.

Ved å tilpasse hver båt til den enkelte kundes unike behov, sikrer vi ikke bare optimal operativ evne, men også økt sikkerhet og effektivitet i alle operasjoner. Uansett utfordringene, er Guard Runner QRW™ og SeaRanger QRW™ designet for å levere overlegen ytelse, stabilitet og pålitelighet.

Faktaboks

Safe at Sea har siden 2002 utviklet og bygget redningsfartøy for operative til sjøs. Ved produksjonsfasilitetene deres i Gøteborg utfører de alle ledd i byggeprosessen, med plast, stål, sammenføying, maling og overflatebehandling. Safe at Sea bygger rundt 70-80 båter/vannscootere hvert år, og har lang erfaring med å bygge pålitelige farkoster for redningsselskaper, militære og politi på det globale markedet.