I over 75 år har HAIX utmerket seg som en solid leverandør av høykvalitets fottøy og bekledning til brannvesen, politi, forsvar og industri. Det som startet som en liten, lokal håndverksbedrift i Mainburg i Bayern, har utviklet seg til å bli en global aktør med selskaper og ansatte over hele verden.

Grunnleggingen av HAIX

Alt startet med at skomaker Haimerl Xaver grunnla skofabrikken HAIX i Mainburg i Bayern, Tyskland i 1948. Han hadde en visjon om å produsere hardføre og funksjonelle sko for arbeids- og fritidsbruk ved å kombinere tradisjonelt skomakerhåndverk med moderne teknologi. Navnet HAIX satte han sammen av bokstavene i sitt eget navn, og dette utmerket seg tidlig som et varemerke assosiert med salg av fottøy til friluftsliv og arbeidsstøvler.

Haimerl Xavers filosofi ble videreført av sønnen, Ewald Haimerl, som i tillegg til å jobbe som sertifisert skomaker i farens fabrikk, var brannsjef i brannvesenet i Mainburg. Ewald og kollegaene i brannvesenet mente at fottøyet de måtte bruke i tjenesten ikke hadde god nok kvalitet, og derfor designet og utviklet han funksjonelle lærstøvler for å bedre sikkerheten og komforten til brannmenn. Dette ble starten på HAIX sin spesialisering innen fottøy til brannvesen, politi og andre nødtjenester.

Global ekspandering

Fra 1999 til 2009 hadde HAIX en betydelig økning i produksjon og salg av fottøy. Selskapet ekspanderte med produksjon og salg i USA og Canada, samt nye produksjonsfasiliteter i Kroatia. I 2010 videreutviklet HAIX arven sin fra brannvesenet i Mainburg med innovasjonen av de prisbelønte støvlene Fire Hero; omtalt som verdens tryggeste brannstøvler. Dette ble senere til en eliteserie av brannstøvler kjent for eksepsjonell sikkerhet, holdbarhet og komfort. I dag er serien testet etter de strengeste krav og sertifisert for å oppfylle flere sikkerhetsstandarder, inkludert NFPA 1971 og 1992, ASTM F2413 og CAN/CSA-Z195.

Innovasjon og produktutvikling

Sikkerhet, holdbarhet og komfort har alltid stått i høysetet hos HAIX, og i 2012 kunne de presentere BLACK EAGLE HAIX, en produktlinje med høytytende fottøy designet for krevende yrker som forsvar, politi, sikkerhet og industriarbeidere. Støvlene har mange avanserte egenskaper og er beregnet på tøff bruk i krevende miljøer.

HAIX sin suksess fortsatte utover 2000-tallet og de hadde en betydelig vekst mellom 2012 og 2019. De ansatte over 1000 nye medarbeidere, ekspanderte med flere nye fabrikker og logistikklokaler, og fortsatte å utvikle gode, solide produkter. I denne perioden lanserte de også sin første kolleksjon med klær, HAIX WEAR, med praktiske, hardføre og funksjonelle klær av god kvalitet til arbeid og friluftsliv.

De innovative produktene til HAIX ble populære over hele verden og i 2019 åpnet dørene til deres flaggskipbutikk HAIX WORLD, i byen hvor alt startet, i Mainburg i Tyskland. Samtidig fortsatte selskapet å vokse og var nå inne i sin tredje generasjon som familiebedrift.

Satte nye bransjestandarder

Satsingen på arbeidsbekledning ble forsterket med produktlinjen CONNEXIS Safety, som satte nye standarder for segmentet og førte til ytterligere utvidelser for selskapet. Produktlinjen er basert på forskning og teknologi som bidrar til økt sikkerhet, utholdenhet og komfort for brukeren.

Haix_Production

Innovasjon, kvalitet og bærekraft

Over 75 år med innovasjon, teknologi og håndverk har utviklet den lille skofabrikken i Mainburg til et stort og globalt selskap. HAIX har gjennom årene beholdt fokuset på høy kvalitet gjennom håndverk og teknologi, og de fortsetter med bærekraftig produksjon av produktene sine i tråd med visjonen til selskapets grunnlegger, Haimerl Xaver. Til tross for sitt globale fotavtrykk, designes og produseres fortsatt alle HAIX-produkter i Europa. Suksessen ligger i kombinasjonen av godt håndverk, skomakerkunst og teknologi, ut fra motivasjonen om å utvikle høy-kvalitets bekledning og fottøy.

Equipnor utruster forsvar, brannvesen, politi og sikkerhetstjenester med nøye utvalgte produkter fra verdensledende leverandører. Vi er stolte av å kunne tilby produkter fra HAIX, et solid varemerke med til produkter av høy kvalitet som vi har tillit til. Ønsker du å vite mer om HAIX og hva vi kan tilby, send oss en forespørsel og en av våre erfarne selgere vil hjelpe deg videre med å finne de rette produktene ditt prosjekt.